Snelle levering
Altijd hoge kortingen
Gratis verzending boven de €150
0
0
Review Logo9,1 @ Kiyoh

Door Jules Ponsioen, 9 september 2024

Wat is een PVD coating?

PVD coatings: De toekomst van duurzaam en stijlvol deurbeslag en raambeslag

PVD, oftewel Physical Vapor Deposition, is een innovatieve coatingtechnologie die de wereld van deur- en raambeslag transformeert. Het proces omvat het aanbrengen van een ultradunne, maar extreem harde metaallaag op het oppervlak van het beslag, wat resulteert in een product dat niet alleen prachtig is om te zien, maar ook uitzonderlijk duurzaam en bestand tegen slijtage.

Je hebt PVD al lang in je handen gehad

PVD wordt bijvoorbeeld gebruikt op iPhones en laptops. Apple gebruikt PVD om een duurzame en krasbestendige coating aan te brengen op de randen van iPhone-modellen en op de behuizing van de laatste MacBook-modellen. Dit zorgt voor een mooie afwerking die lang meegaat en bestand is tegen dagelijks gebruik. Maar ook voor bijvoorbeeld kranen en gereedschap is het zeer populair. 

Wat zijn de voordelen van PVD?

  • Uitzonderlijke duurzaamheid: PVD-coatings zijn kras-, slijt- en corrosiebestendig, waardoor uw deur- en raambeslag er jarenlang als nieuw uit blijft zien, zelfs bij intensief gebruik.
  • Breed scala aan kleuren en afwerkingen: PVD biedt een ongeëvenaarde keuze aan kleuren en afwerkingen, van klassiek mat zwart tot opvallend goud en alles daartussenin. Zo vindt je altijd de perfecte match voor jouw interieur.
  • Milieuvriendelijk: Het PVD-proces is een schoon en milieuvriendelijk alternatief voor traditionele galvanisatie technieken, zonder schadelijke chemicaliën of afvalstoffen.
  • Hygiënisch: PVD-coatings zijn glad en niet-poreus, waardoor ze bacteriën en vuil afstoten. Dit maakt ze ideaal voor gebruik in omgevingen waar hygiëne belangrijk is.

PVD: Meer dan alleen deur- en raambeslag

PVD wordt in tal van industrieën toegepast vanwege zijn unieke eigenschappen. Je vindt PVD-coatings bijvoorbeeld op:

  • Gereedschappen en machines: Voor verbeterde slijtvastheid en levensduur
  • Medische implantaten: Voor biocompatibiliteit en duurzaamheid
  • Elektronica: Voor bescherming tegen corrosie en slijtage
  • Sieraden: Voor een prachtige en duurzame afwerking

Waarom PVD perfect is voor deur- en raambeslag

Deur- en raambeslag wordt dagelijks blootgesteld aan aanraking, weersinvloeden en slijtage. PVD biedt de ideale bescherming om jouw beslag er jarenlang als nieuw uit te laten zien. Bovendien zorgt de grote keuze aan kleuren en afwerkingen ervoor dat je altijd de perfecte stijl kunt vinden die past bij jouw woning.

PVD en buitengebruik

PVD is uitstekend geschikt voor buitengebruik. De coating is bestand tegen UV-stralen, zout water en andere weersinvloeden, waardoor jouw deur- en raambeslag er ook buiten jarenlang mooi blijft uitzien.

Kan PVD verkleuren?

PVD-coatings zijn zeer kleurvast en verkleuren niet onder invloed van zonlicht of andere omgevingsfactoren. Je kunt dus jarenlang genieten van al je voorwerpen met een PVD coating, dus ook van de prachtige uitstraling van jouw deurbeslag en raambeslag.

Kies voor PVD: Duurzame schoonheid voor uw woning

Bij Mooi Deurbeslag bieden wij een uitgebreide collectie PVD-gecoat deur- en raambeslag. Ontdek de voordelen van deze innovatieve technologie en geef jouw woning een upgrade met duurzaam en stijlvol beslag dat jarenlang meegaat.

Mooi Deurbeslag en PVD coatings

Bij Mooi Deurbeslag breiden wij ons assortiment steeds verder uit met deurbeslag met een PVD coating. Zo maken wij ons deurbeslag duurzamer, kleurvaster en meer krasvast. Daarnaast kunnen wij meer kleuren aanbieden in mat en glanzend. Allemaal zonder consessies te doen!

We gebruiken cookies om de inhoud van de webshop en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en voor website statistieken. Manage cookies